Beneficiile pe care gradinaritul le aduce mintii, sufletului sau corpului depasesc cu mult valoarea oricarei recolte. S-a demonstrat ca gradinaritul combate stresul si oboseala, stimuleaza sanatatea creierului, ajuta la scaderea tensiunii arteriale si imbunatateste respiratia.

Ca sa te bucuri de gradinarit si sa te protejezi de murdarie sau zgarieturi, foloseste echipamentul de gradinarit adecvat:

Manusi de protectie pentru lucrul in gradina

Cizme de lucru pentru zilele cu noroi

Ochelari de protectie cand tai iarba

Combinezon de protectie cand folosesti pesticide


Manusile de protectie iti protejeaza mainile de rani, zgarieturi sau taieturi provocate de plantele cu spini sau instrumentele de gradina. Unele plante pot provoca iritatii ale pielii, iar manusile de protectie creaza o bariera intre pielea ta si plante, minimizand riscul de alergie. Protejeaza mainile de frig sau umezeala, de murdarie, pastreaza mainile frumoase, fara a fi afectate de munca in gradina.

Cizmele de lucru sunt fabricate din materiale rezistente la apa, pastrandu-ti picioarele curate si uscate in timpul lucrului in gradina. Talpa antiderapanta previne alunecarile si ofera in acelasi timp protectie impotriva obiectelor ascutite precum pietre sau unelte.

Ochelarii de protectie utilizati in timpul taierii ierbii te pot feri de accidente sau rani. In timp ce tunzi iarba, praful, polenul si alte particule fine se ridica in aer, crescand riscul de iritatii sau alegii. In plus, pietricele sau alte fragmente de obiecte se pot ridica in aer, iar ochelarii de protectie creaza o bariera intre ochi si aceste obiecte.

Combinezonul de protectie impotriva pesticidelor sau altor substante chimice este esential pentru a-ti proteja sanatatea. Acopera tot corpul, previne absorbtia substantei chimice prin piele, reduce riscul de iritatii sau alergii. Un alt avantaj al combinezonului este acela ca asigura protectie impotriva stropirilor si pulverizarilor. 


Acum esti gata echipat corect de gradinarit, fara sa risti sa-ti pui in pericol sanatatea.